Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Karácsonyi programok, események a kollégiumban

Karácsonyi programok, események a kollégiumban

2020. január 07.

Adventi készülődés

Karácsony közeledtével a kollégiumban is megkezdtük az ünnepre hangolódást. A földszinten újra ott az adventi koszorú a négy angyalkával, a folyosó mentén, a szekrényajtókon napról napra szaporodnak a verses adventi naptár lapjai. Vidám díszek kerültek az ajtókra, ablakokra, amelyek elkészítésében szorgos diákok segédkeztek. A karácsonyvárást szobadekorációs verseny tette teljessé.

Mikulás-kupán vettek részt kollégistáink

A HEMI sportcsarnokában december 5-én került sor az immár hagyományos Mikulás-kupára. A találkozón környékbeli kollégiumok válogatottjai mérkőztek egymással. A Kiss Ottó, Kotroczó Lajos, László Zsolt, Papp Adrián, Papp Gábor Szebasztián, Simon Máté, Vörös Ádám és Vadász Attila alkotta csapat Gyönk ellen 4:0-ra győzött, a HEMI-vel 1:1-es döntetlent játszott, az erős Vályi-összeállítással szemben pedig 2:1-re vereséget szenvedett. Az összesítésben végül az ötödik helyen végeztek.

Karácsonyi kreatív klub

 A karácsony előtti hetekben szorgalmas barkácsolás kezdődött a kollégiumban. Ötletes ajándékok készültek könnyen hozzáférhető anyagokból. Nem kellett hozzájuk más, csak egy kis kézügyesség - és persze több-kevesebb türelem. Például az újságpapírból fonott kosárkához, ami meglehetősen időigényes darab, ám festés után úgy néz ki, mint egy igazi vesszőkosár. Születtek zoknimanók, mécsestartók, sőt a hulladék újrahasznosítás jegyében elkészült a kollégium karácsonyfája is, a diákok által összegyűjtött pillepalackokból – mindez Grécs Ildikó tanárnő vezetésével. Még iskolánk igazgatóhelyettesei is kedvet kaptak az alkotáshoz, és egyik délután átlátogattak hozzánk, hogy kipróbálják magukat a kosárfonásban és zoknimanó készítésben.

Kollégiumi karácsony

Kollégiumi karácsonyunk, mint minden évben, idén is kilencedikeseink műsorával kezdődött. Az otthoni ünnepestékre való bensőséges emlékezések után – rendhagyó módon - fergeteges vetélkedő következett. A változatos feladatok között szerepelt totó, keresztrejtvény, álhír megírása, filmfelismerés, pattogatott kukoricából kellett láncot fűzni vagy éppen énekelni. A jó megoldások nemcsak pontot, de szaloncukrot is értek. Szücs Edit tanárnő, vagyis Edit néni mellett meghívott vendégek, Klajkóné Kalmár Anna, Szőkéné Pintér Emília és Lőcze Tibor igazgatóhelyettesek látták el a zsüri munkáját.

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva